Eenkoornbrood

Recept

Een eenkoornrecept van Nathanaël Berger, bakker uit Eghezée die bakt met Flietermolenbloem.

Ingrediënten

  • 1 kg biologische Flietermolen eenkoornbloem
  • 200 gr zuurdesem ( 50gr spelt bloem – 50gr eenkoorn en 100 ml water)
  • 500ml water
  • 15gr zout

Werkwijze

  • Alles 2u laten rusten en in vorm zetten. Het brood zal niet rijzen door het lage glutengehalte.
  • Daarna het brood bakken in oven bij 250° gedurende 50min.
  • Even laten afkoelen en rusten. Smakelijk!
1 antwoord
  1. René Hemelings zegt:

    ik zie in recept zuurdesem staan, maar is dit zuurdesem a la minute gemaakt zoals in recept of moet deze de gewone gang gaan van aantal dagen , 7 a 8 dagen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.