Samen kiezen voor lokaal, gezond en eerlijk.

We kiezen voor biologische landbouw. We streven naar een eerlijke prijs waar elke schakel van het productieproces loon naar werk krijgt.

Door ons werkingsgebied te beperken tot een België, waar het biologisch graan geteeld wordt en waarin we de biologische bloem verkopen, beperken we voedselkilometers.

Onze boeren kiezen bewust voor biologische landbouw waarbij respect en zorg voor de bodem als een levend systeem zeer belangrijk zijn. Die verbinding met de aarde geeft zin aan hun werk.

Door voor een lokale biologische landbouw te kiezen, kiezen we voor een gezonde voeding zonder chemicaliën. Bovendien dragen we bij tot een gezondere luchtkwaliteit in de regio doordat bioboeren geen pesticiden sproeien.

Midget

Molenstenen

De renovatie van de Midget en de molenstenen

Midget

Niemand kon geloven dat de veroeste oude Midget terug zou draaien. Gelukkig hield Julian vol en kon hij rekenen op de hulp van collega molenaar Dirk.

Lees meer over de werking van de Midget.

Molenstenen

Dankzij een crowdfunding actie kon de Flietermolen nieuwe molenstenen in een atelier in Nederland laten maken. Een grote kost van ongeveer 10.000 euro. Met veel dank aan alle crowdfunders!!

Lees meer over de renovatie van de molenstenen