Samen kiezen we voor lokaal en gezond brood.

We kiezen voor biologische landbouw. We streven naar een eerlijke prijs waar elke schakel van het productieproces loon naar werk krijgt.

Door ons werkingsgebied te beperken tot een cirkel van 30km rond de molen waarin het biologisch graan geteeld wordt en waarin we de biologische bloem verkopen, beperken we voedselkilometers. Dit gebied strekt zit uit tussen Brussel, Aalst, Oudenaarde, Ronse, Ath, Mons, Braine-l’Alleud en Waterloo.

Onze boeren kiezen bewust voor biologische landbouw waarbij respect en zorg voor de bodem als een levend systeem zeer belangrijk zijn. Die verbinding met de aarde geeft zin aan hun werk.

Door voor een lokale biologische landbouw te kiezen, kiezen we voor een gezonde voeding zonder chemicaliën. Bovendien dragen we bij tot een gezondere luchtkwaliteit in de regio doordat bioboeren geen pesticiden sproeien.

Biologisch graan malen we tot witte bloem en volkorenmeel. Bloem wordt gemaak met de Midget, een oude Britse cilindermolen uit 1906. Dit is de eerste cilindermolen die in één stap van graan witte bloem kan maken. Bij dit proces wordt eerst de zemel verwijderd en vervolgens wordt de kiem (met de rijke olie en vitamines) met het meellichaam uitgemalen. De temperaturen in de Midget lopen niet hoger op dan 20°C zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Deze fijne witte bakkersbloem kan gebruikt worden voor alle soorten bereidingen: brood, pannenkoeken, patisserie, koekjes, als bindmiddel in sauzen, enz..

We maken ook volkorenmeel met de Midget door de zemelen er achteraf terug bij te mengen. Ideaal om brood mee te bakken. Maar ook pannenkoeken, wafels en koekjes kunnen heel lekker zijn met volkorenmeel.

Binnenkort hopen we jullie ook op steen gemalen meel te kunnen aanbieden. Dankzij onze geslaagde crowdfundingcampagne, kunnen we molenstenen kopen. Ze worden momenteel in Nederland gemaakt.

Onze producten zijn zuiver. Wij voegen geen bewaarmiddelen, meelverbeteraars en dergelijken toe. De bloem bewaart het best op een koele en donkere plaats. Ze is minstens 6 maanden houdbaar.

Onze producten zijn rechtstreeks in de molen te koop. Je vindt ze ook in de rekken van winkels in de streek. Daarnaast leveren we aan bakkers. Onze droom is ooit een bio-bakkerij aan de coöperatie toe te voegen en dan ons eigen fantastisch bio-brood te bakken.

Momenteel is er witte bloem en volkorenmeel van tarwe en spelt te verkrijgen. We bieden ook een halfvolkorenmix van tarwe en spelt aan.

Op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je meedoen?

Word coöperant bij Flietermolen coöperatie of word vrijwilliger bij Flietermolen vzw.

Wil je meer weten over de geschiedenis?