Biologisch graan malen we tot witte bloem en volkoren meel.

Witte bloem wordt gemaak met een cilindermolen. Bij dit proces wordt eerst de zemel verwijderd en vervolgens wordt de kiem (met de rijke olie en vitamines) met het meellichaam uitgemalen. De temperaturen in de Midget lopen niet hoger op dan 20°C zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Deze fijne witte bakkersbloem kan gebruikt worden voor alle soorten bereidingen: brood, pannenkoeken, patisserie, koekjes, als bindmiddel in sauzen, enz..

Volkoren meel: vanaf 2018 hopen we jullie ook op steen gemalen meel te kunnen aanbieden. De molenstenen worden momenteel in Nederland gemaakt.

Onze biologische producten zijn zuiver. Wij voegen geen bewaarmiddelen, meelverbeteraars en dergelijken toe. De bloem bewaart het best op een koele en donkere plaats. Ze is minstens 6 maanden houdbaar.

Momenteel is er witte bloem van tarwe en spelt te verkrijgen.

biologische bloem

Prijzen
Witte Bio TARWE BloemWitte Bio SPELT Bloem
1 KG2,7 EUR3.4 EUR
2,5 KG6 EUR7.8 EUR
5 KG11,5 EUR15 EUR
25 KG48 EUR66 EUR

Zemelen van tarwe en spelt zijn verkrijgbaar in zakken van 30 kg aan 11€ exclusief BTW.

Onze producten zijn te koop in de molen.

Wij zijn open op woensdag (9u-17u) en op zaterdagvoormiddag (10u-12u). Kom gerust ook langs op een ander moment! Op weekdagen is er immers bijna altijd wel iemand om u te helpen. Indien u zeker wil zijn dat er iemand is buiten de openingsuren, kunt u ons bellen op 054/248083.

Bij grote bestellingen, graag vooraf een seintje.

Onze producten zijn ook te koop in onderstaande winkels: