Biologisch graan malen we tot witte bloem en volkoren meel.

Witte bloem wordt gemaak met een cilindermolen. Bij dit proces wordt eerst de zemel verwijderd en vervolgens wordt de kiem (met de rijke olie en vitamines) met het meellichaam uitgemalen. De temperaturen in de Midget lopen niet hoger op dan 20°C zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Deze fijne witte bakkersbloem kan gebruikt worden voor alle soorten bereidingen: brood, pannenkoeken, patisserie, koekjes, als bindmiddel in sauzen, enz..

volkorenmeel aanbieden. Volkorenmeel is ideaal om brood mee te bakken. U kunt er ook heel lekkere pannenkoeken, wafels of koekjes meebakken. Onze molenstenen zijn bijna klaar. Binnenkort bieden we dus ook “op steen gemalen” volkorenmeel aan.

Onze biologische producten zijn zuiver. Wij voegen geen bewaarmiddelen, meelverbeteraars en dergelijken toe. De bloem bewaart het best op een koele en donkere plaats. Ze is minstens 6 maanden houdbaar.

Er is witte bloem en volkorenmeel van zuivere tarwe en spelt te verkrijgen. We bieden ook een mix (halfvolkoren, 50% tarwe en 50% spelt) aan.

biologische bloem
Prijzen
Witte Bio TARWE BloemWitte Bio SPELT BloemVolkoren Bio TARWE meelVolkoren Bio SPELT meelHalfvolkoren Mix Tarwe – Spelt
1 KG2,7 EUR3.4 EUR///
2,5 KG6 EUR7.8 EUR6.3 EUR8.2 EUR7.2 EUR
5 KG11,5 EUR15 EUR12.1 EUR15.8 EUR14 EUR
25 KG48 EUR66 EUR50.4 EUR69 EUR60 EUR

Onze producten te koop in de molen.

Wij zijn open op woensdag (9u-17u) en op zaterdagvoormiddag (10u-12u). Kom gerust ook langs op een ander moment! Op weekdagen is er immers bijna altijd wel iemand om u te helpen. Indien u zeker wil zijn dat er iemand is buiten de openingsuren, kunt u ons bellen op 054/248083.

Bij grote bestellingen, graag vooraf een seintje.

Onze bloem is ook te koop in onderstaande winkels:

Brood gemaakt met bloem uit Flietermolen kunt u proeven bij Bakkerij Hopla Geiss (Sint-Gillis). Ook restaurants Humus&Hortense (Elsene), Wilder at the villa en Koffie&Eethuis Esmola (Halle) gebruiken onze bloem.

Extra achtergrond informatie kunt u hier lezen.