Heerlijk brood voor kinderen. Witte van Vlaanderen

Recept

INGREDIËNTEN

  • 90 gr desemstarter
  • 150 gr Flietermolen T80
  • 200 gr Flietermolen Tarwe witte bloem
  • 400 gr Flietermolen Witte van Vlaanderen
  • 7 gr zout
  • 525 gr lauw water (150 gr + 375 gr)

WERKWIJZE

  • Meng 500 gr met ongeveer 280 ml lauwwarm water, laat dit een half uurtje (of wat langer) staan.
  • Daarna desem van tarwe bloem (150 gr) en zout (7 gr).
  • Alles zachtjes mengen, laat 30 min. staan, daarna nog 3 keer zachtjes kneden om het half uur.
  • Vorm deeg met wat tarwe bloem tot een bol en leg dit in een kom met bakpapier. Laat een nachtje staan (12u).
  • Verwarm de oven voor tot 250°C. Zet de kom met brood erin en laat dit 15 min. in de oven staan.
  • Daarna brood uit kom halen en snel terug op bakplaat zetten, terug in de oven op 220°C gedurende 40 min.
  • Smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.