Heerlijk brood voor kinderen. Witte van Vlaanderen
Recept
INGREDIËNTEN
- 90 gr desemstarter
- 150 gr Flietermolen T80
- 200 gr Flietermolen Tarwe witte bloem
- 400 gr Flietermolen Witte van Vlaanderen
- 7 gr zout
- 525 gr lauw water (150 gr + 375 gr)
WERKWIJZE
- Meng 500 gr met ongeveer 280 ml lauwwarm water, laat dit een half uurtje (of wat langer) staan.
- Daarna desem van tarwe bloem (150 gr) en zout (7 gr).
- Alles zachtjes mengen, laat 30 min. staan, daarna nog 3 keer zachtjes kneden om het half uur.
- Vorm deeg met wat tarwe bloem tot een bol en leg dit in een kom met bakpapier. Laat een nachtje staan (12u).
- Verwarm de oven voor tot 250°C. Zet de kom met brood erin en laat dit 15 min. in de oven staan.
- Daarna brood uit kom halen en snel terug op bakplaat zetten, terug in de oven op 220°C gedurende 40 min.
- Smakelijk!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!