Heerlijk brood voor kinderen. Witte van Vlaanderen
Recept
INGREDIËNTEN
- 90 gr desemstarter
- 150 gr Flietermolen T80
- 200 gr Flietermolen Tarwe witte bloem
- 400 gr Flietermolen Witte van Vlaanderen
- 7 gr zout
- 525 gr lauw water (150 gr + 375 gr)
WERKWIJZE
- Meng 500 gr met ongeveer 280 ml lauwwarm water, laat dit een half uurtje (of wat langer) staan.
- Daarna desem van tarwe bloem (150 gr) en zout (7 gr).
- Alles zachtjes mengen, laat 30 min. staan, daarna nog 3 keer zachtjes kneden om het half uur.
- Vorm deeg met wat tarwe bloem tot een bol en leg dit in een kom met bakpapier. Laat een nachtje staan (12u).
- Verwarm de oven voor tot 250°C. Zet de kom met brood erin en laat dit 15 min. in de oven staan.
- Daarna brood uit kom halen en snel terug op bakplaat zetten, terug in de oven op 220°C gedurende 40 min.
- Smakelijk!
Meng 500 gr VAN WAT ? met ongeveer 280 ml lauwwarm water, laat dit een half uurtje (of wat langer) staan.
Daarna desem van tarwe bloem (150 gr) en zout (7 gr)
90 gr desemstarter
150 gr Flietermolen T80
200 gr Flietermolen Tarwe witte bloem
400 gr Flietermolen Witte van Vlaanderen
7 gr zout = OK
525 gr lauw water (150 gr + 375 gr) WAAROM DIE OPDELING ALS MEN ALLEEN MAAR SPREEKT VAN 280ml warm water (zie boven)?
Waarvoor gebruikt men de rest en wanneer: 150 gr Flietermolen T80
200 gr Flietermolen Tarwe witte bloem
400 gr Flietermolen Witte van Vlaanderen.
BESLUIT: hoeveelheidvermelding ingredienten absoluut niet correct terug te vinden in uitvoering